21. jan, 2016

Urinveisinfeksjon

Etter det ble konstantert uriveisinnfeksjon i november med påfølgende pencelinkur. Deretter på nytt konstantert urinveisinnfeksjon etter vi prøvde å parre Aija i midten av desember,der det ved vetrinærbesøk ble konstantert at danelse av krystaller i urin var grunnen til urinveisinnfeksjon.Vi skulle da gå over til Specific spesialfor som er motvirker urinstein/dannelse av krystaller og som i fleste tillfeller kurerte slike dannelser.Etter å ha gått på dette foret i nesten 3 uker,tok vi i dag en ny urinprøve og annalyse hos vetrinær.Resultatet var på ingen måte oppløftende,da det fortsatt ikke er bra.

Dette går i hovedsak ut på å få ned Ph- graden i urinen,Sur PH er grunnen til at det dannes krystaller.Krystallene gjør urinveiene såre og motakelige for innfeksjon samtidig som det kan føre til smerter for hunden.Så lenge det er så mye krystaller i urinveiene vil  urinveisinnfeksjon ikke bli borte.

Så neste steg på veien var å gå over å fore 3 ganger om dagen,slik at bikkja hele tiden skal få påfyll av dietforet som har som oppgave å få ned surheten på PH-verdiene,samt c-vitaminer.

Har ikke helt troa på dette her selv,begyner faktisk å tro hydrogenperoksid forgiftningen Aija fikk for ca 1 år siden kanskje har gjort større skade enn vi har trodd.