Litt om valpene..Uke 6

Valpene er nå inne i uke 6,å er en aktiv gjeng. De har nå tilgang til å gå ut i hundegården,de drikker vann og fores 3-4 ganger daglig.Vi bruker Royal Canin valpefor både til valper og tispe.Foret heter Royal Canin Mother and child,ett veldig bra for som jeg annbefaler dere å fortsette med når dere får valpene.Valpene har fått 2 ormekurer og jeg gir en til før levering.

Valpene ble forhåndsregistrert i uke 2,slik at dem er forsikret i Agria frem til uke 12.I uke 7 må de chipes og få en identitet,derfor må valgene av valpene gjøres før dem blir chipet.Jeg har på alle mine kull gitt valpene ett navn på en bestemt bokstav,dette for å kunne lære å skille hver enkelt å ha styringa på hvem som er hvem. Å ha alle valpekjøperne her på samme dag for å velge å hente valp sier seg selv at ikke lar seg gjøre,det er dømt til å bli ett salig kaos.Det er valpekjøpere fra ett stor område,å det passer oftes ikke alle å komme på en bestemt dag og det er best å ha hver enkelt valpekjøper for seg selv slik at en får snakket litt med hver enkelt.

Jeg er denne uka inne i siste turnusuke med helgejobbing før jeg har 3 uker fri,slik at valg av valp tar vi å avtaler med hver enkelt til uka.Jeg leverer ingen valp før dem er 8 uker,dette pga tispas verdifulle preging av valpene den siste uka.Levering settes da fra 2/4  og frem til 5/4.Jeg begyner en ny jobbperiode 6/4 med helgejobbing.Om noen ikke har mulighet disse dagene,er det ikke noe problem å hente valpene i uka etter leveringsdato.

Skal oppdatere med litt flere bilder av tispene etterhvert

Hannene Uke 6

  • Hanne 4 Den største i kullet,grov plugg,ekstriøret ser flott ut.Rolig og avbalansert valp.

  • Hanne 5 En middels stor hanne.Fint ekstriør.Veldig sosial

  • Hanne 6 Bortinget

  • Hanne 1 Minstemann i kullet.hvit halsring,livat og aktiv valp

  • Hanne 2 En av de største hannene,hvit halsring.Ser grovt bygd ut.

  • Hanne 3 En hanne uten halsring,Middels stor fin lengde og harmonisk bygd.

Tispene

  • Tispe 1- 2,5 uke gml

  • Tispe 2- 2,5 uke gml

  • Tispe 3-2,5 uke gml

Litt om valpene..

Nå er valpene snart 2 uker,de har vokst veldig bra og øynene begyner å åpnes.Denne uken har de også fått sin første ormekur(mot spolorm).Matlysten til Mira og valpene er på topp,å det ser ut som Mira har nok melk til alle mann.Tiden går stort sett til å die og sove for valpene.Vi satser på å flytte kullet ut i hundehuset i dag,noe som gjør det lettere for Mira å komme seg litt ut og fra valpene.

2uker

Uke 1

Valpene etter Diablo og Mira

Tidlig lørdagsmorgen  3 februar på dag 62 begynte valpingen som resulterte 9 valper,å den varte i 21 timer.Mira hadde da vært urolig fra tidlig fredagsmorgen,så jeg ventet i grunn valping i løpet av fredagen.Alle valpene er trefarget,noen ganske svarte og noen med flotte fargetegninger.Kjønnsfordelingen ser ut til å være 3 tisper og 6 hannhunder.Jeg kommer etter vært til å ringe dere som har tinget valp og står på liste,men vil gjerne gi dem en 2-3 dager da det ofte er de mest kritiske dagene å miste valper.Håper dere har forståelse for det,veit mange venter spent.

Valper 2018

Diablo

Aktuell hannhund til Glundbergbakkens Mira vil være Friljusets Diablo,en ung lavstilt hannhund på 34-35 cm.Han er jaktpremiert med 1 rå ,1rå+3rå+3hare og 1+1rå+3rev .Han er etter TK Max og Tuthamarens Elin.Jeg vil med denne kombinasjonen få 2 sterke tispelinjer med med mange veldig gode nedarvere på begge sider.Innavelsprosenten vil her ligge på 4.688.Mira begynte å løpe samme dagen hun ble jaktpremiert på småhundprøve i Østfold 21 november 2017

Parret 1 gang 3 desember 2017

Parret 2 gang 5 desember 2017

7 Januar 2018

Det er nå 5 uker siden første parring og veldig mye tyder på at Mira er drektig.

Det har vært stor etterspørsel etter valper,så valpelisten er desverre fullbooket.

Glundbergbakkens Mira-Friljutses Diablo stamtavle
Deler av innavsgrad:
08457/01 Dølstuen's Castor 3,125
S35489/2000 SE UCH SE JCH SE VCH Tuthammarens Essie 0,781
S27637/98 NORD INT UCH NV-00 S JCH NORDV NV-KBHV-99 S UCH S VCH Ödrevets Bisse 0,391
S47470/91 SJCH Tuthammarens Chicko 0,391
Total innavelsgrad over 5 generasjoner 4,688 dermed godkjent fra det Norske avelsrådet for drever.

Valper ventes i Februar 2017

Aija ble parret 11 og 13 Desember med River Race Maestro til Bjørn A Alborg

Maestro har 1+2 rå på jaktprøve og er fullcertet på utstilling,han har ett veldig bra mål og er etter sterke jaktlinjer

Valpene selges fortrinnsvis til de som er intresert å stille på utstilling å gå jaktprøve.

Jeg tar bare mot hendvendelse pr telefon,desverre er det en del som setter seg opp på valpelister hos flere og sender melding om at de plutselig har ombestemt seg.

Jeg ringer dem som har satt seg opp på valpeliste når kullet er født eller ved en tidligere annledning hvis jeg ser at tispa går tom.Ved fødsel vil jeg vurdere å ta ett lite depositum for dem som får valp. 

 

Fiktiv stamtavle på ventende valper Aija-Maestro

 

 

6. mar, 2015

Slagstigens Sara

Forventet og godkjent paring med Slagstigens Sara til Helge Andersen i mars/april,dette blir sannsynlig siste paring til Naijo i Norge.
Helge kan kontaktes på tlf 97524521

Sara ble parret 27.4-15

2. mar, 2015

B-aija

Planlegger kull på B-Aija ved juletider 2015,hanne er ikke bestemt.

Overskrift

Jeg er en paragraf. Klikk her for å legge til din egen tekst og endre på meg. Jeg er en god plass der du kan fortelle din historie og la dine besøkende vite litt mer om deg.