Holtmarka Kennel ble registrert når jeg hadde første valpekull på min første drever Harkilas Naija 2 i 2007.Jeg begynte med drivende hunder i 1997,da med strihåret dachs.Jeg har hatt 2 dachshunder,men med tidlig snø som det ofte er her på totenbygdene annskaffet jeg meg også drever for å få en lengere jaktsesong.

Favorittjakta er rådyrjakt med hund,men har også etterhvert fått mer og mer intresse for harejakt.Jeg er også jaktprøvedommer for småhund og harehunder.Holtmarka kennel skal bare være ett lite oppdrett,der det primære målet er å avle på gode jakthunder med stor jaktlyst,godt gemytt,lav sykdomsrisiko og gode representater for rasen. Viktigheten av å gjøre valpekjøperne fornøyd og se gleden av å få en god jakthund er det viktigste.Samtidig vil jeg også gjerne at valpekjøperne stiller på utstilling og jaktprøve med det formålet at dokumentasjon av jaktegenskapene er nødvendig for videre avelsarbeid.

For at rasen skal ha en stor avelsbase og at vi skal ha kjennskap til å bruke de beste hundene for videre utvikling av rasen er det spesielt viktig med stort antall hunder på utstilling og jaktprøve.Det hjelper rasen veldig lite at du har en knallgod hund som bare står hjemme og aldri har fått vist seg frem på en jaktprøve eller utstilling.

Gleden med å se at valpekjøperne lykkes med hunden i skogen,utstilling eller jaktprøve gir meg ett større kick enn å lykkes selv.