November 2019

NUCH NJCH SEUCH SJCH Holtmarkas Naijo 1

Naijo er etter min tispe Harkilas Naija ll og Landskampvinner Dølstuens Castor til Bjørn Arild Alborg på Eidsvoll. Naijo er fra det første kullet jeg hadde med Castor i 2007 og er eneste hannhund igjen fra dette kullet.

Naijo var som unghund veldig trang i målbruken,men løsnet ved 3 års alderen.Han er veldig ærlig i målbruken og har ett veldig bra målbruk og hørbarhet.Han har ett stort søk/utslag og utmerket jaktlyst.Han jager alle viltslag men blir mest brukt på rådyr.Han er som sin mor Harkilas Naija en skikkelig jaktmaskin som jager fulle dager i skogen.Han var som unghund god på hare,da han er taus på fot og tap.Han er 36cm høy og veldig langstrakt og med meget god masse.han ser også ut til å gi mye langstrakte avkom med god masse.

Naijo ble Årets Småhund I Vestoppland Hhk 2008 og 2009

Beste unghund under 24 mnd Varmland Dreverklubb med 1+1+3 rå

Prøvevinner SP Hadeland Hhk med 173 KP 

1+1rå+2ha+3rå på ÅP prøve Vestoppland Hhk

Stilt 3 avelsklasser med 3x 1avkl med HP

 

Naijo er blitt brukt på 8 tisper i Norge,jeg har derfor tatt han av den Norske hannhundlista,da maksavkom er 60 stk.Han har også gitt store kull i de fleste kombinasjoner.

Han har bare 2 kull i Svergie

De eldste valpene etter han er snart 3 år,og det begyner å komme en del jaktpremieringer på dem,fra alle kull.Pr 30/1-2019 har 18 forskjelige avkom startet jaktprøve i Svergie alle med 1 premie.Tilbakemeldinger fra dem som har Naijovalper er tidlig skikkelig jaktlyst og meget godt gemytt.Så det er tydelig at han nedarver jaktlyst og avbalanserte rolige hunder.Det ser også ut som han gir mye bra ekstriør.

 

 

  • Hare for Naijo

  • Naijo Jubileumsutstillingen på Biri

  • Naijo 5 år

  • Fremdeles en utmerket hannhund selv om han er 9 år

  • Ett av mange store øyeblikk,bukken holdt til gull med god margin.

  • Revefall